Зеленчукови култури

  Органичният течен тор и почвен подобрител "Хумус Актив" притежава сертификат за употреба в биологичното земеделие. Той спомага за подобряване качеството и повишаване количеството на продукцията; възстановява структурата на почвата и освобождава блокираните в нея хранителни вещества. Растенията напредват в развитието си и се стимулира тяхната имунна система. "Хумус Актив" може да се прилага самостоятелно, а в комбинация с "Плонар Актив", който също е биосертифициран тор, се постигат максимални резултати.

За всеки един от предлаганите продукти, подробна информация ще откриете в раздел "Продукти", а начина, дозата и момента на приложение е различен, спрямо вид и състояние на култура и почва. Обърнете се към търговския ни консултант за вашия регион-точни координати ще намерите в раздел "Контакти".

Примерен план за приложение:

Преди разсада да бъде поставен на постоянно място, се потапя в 1л. "Хумус Актив", разтворен в 100 л. вода. Във фаза кръстосване, първи същински лист, през системата за капково напояване, се третира с 0,5л. Непосредствено преди или след засаждане на постоянното място, отново се внасят 0,5л. "Хумус Актив" през системата за капково напояване.

По 1 л. "Хумус Актив" се прилага във фази формиране на първите цветове, начало на цъфтеж и формиране на първите плодове. До края на беритбата се внася на всеки 2 седмици.

През вегетацията може да се направят и две листни подхранвания, с доза 0,5л/дка. Фазата, в която е препоръчително да се извършат, зависи от вида на културата.

"Плонар Актив" е гранулиран органичен тор, който представлява оптимална комбинация от органични съставки. 1 кг. "Плонар Актив" на практика ефективно замества 1 тон оборски тор. 

Той се прилага еднократно за цялата вегетация на растенията в доза 7-10 кг./дка. Напролет, преди засаждане на открито, "Плонар Актив" се разхвърля в редовете/лехите, където ще се развива кореновата система на растенията. С употребата му количеството на минерални торове се намалява с 30-50%, в зависимост от състоянието на почвата, нейната запасеност с хранителни вещества и потребностите на конкретния вид растение. С нашия партньор "Екодарпол", Ви предлагаме възможност за извършване на почвен анализ в полската ни лаборатория, повече за който ще прочетете в раздел "Услуги".

 

Нагоре