Отлични резултати при отглеждането на зеленчуци

В оранжерии отглеждането на каквито и да е зеленчуци е много динамичен процес. Ето защо, за получаването на качествена продукция, са необходими редовни грижи за растенията. Решението за доброто изхранване са продуктите на полската фирма Екодарпол, предлагани у нас от фирма Грийн Граунд.

С какво двата продукта са атрактивни?

Направено е едно запасяващо торене с 10 кг Plonar Active на декар, при надигането на лехите. След това, непосредствено преди засаждането, таблите с разсада се потапят в 1%-ов разтвор  Humus Active.

Месец след това  се започва с редовни подхранвания, на всеки 2 седмици, през системата за капково напояване до края на вегетацията с Humus Active, в доза 0,5 л на декар.

Какви са резултатите?

Например в тази оранжерия (с.Сарая) миналата година розовите домати станаха много по-вкусни, по-плътни и с еднакви размери. След откъсването им запазват добрия си вид по-дълго време, което осигурява безпроблемното им транспортиране и на по-далечни пазари.

Имаме направени опити при различни производители. Например корнишони, които станаха много хрупкави, при тикви – нивото на захарите бе в пъти по-високо, както и дебелината на месестата  част; при пипер резултата бе повишаване с 20% теглото на чушките, както и по-ранно узряване, което позволи на собствениците да реализират продукцията си на по-добри цени.

Нагоре