Органични торове

ХУМУС АКТИВ / HUMUS ACTIVE

ХУМУС АКТИВ / HUMUS ACTIVE 

ХУМУС АКТИВ е течен почвен подобрител със 100% органичен произход. Той е „жив“ тор, който има комплексно действие едновременно върху растенията и почвата. Приложим както в конвенционалното, така и в биологичното земеделие.  

СЪСТАВ:  


ПРИЛОЖЕНИЕ:  

 

ЕФЕКТ:  


НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ: 

Съставките на ХУМУС АКТИВ са в лесна и бързо усвоима от растенията форма, която не позволява тяхното отмиване. Те подпомагат развитието на кореновата система, стъблата, листата и плода на растението, както и всички жизнени процеси в растителния организъм - фотосинтеза, дишане, азотен и въглероден метаболизъм, активиране на различни ензимни системи, които отговарят за изграждането на защита на растенията срещу болести, неприятели, неблагоприятни условия и т.н. Хумусните киселини, съдържащи се в продукта се приемат от растенията много бързо както през листата, така и през корените. Продуктът стимулира растежа на корените, както при вкореняване на резници и разсаждане на разсад, така и при директна сеитба на семена, като също така увеличава образуването на микориза в кореновата система.   

ХУМУС АКТИВ е наричан „жив“ тор, тъй като съдържа голямо количество полезни микроорганизми, чиято жизнена дейност значително подобрява почвеното рН, което е в пряка зависимост от подвижността и достъпността на хранителните елементите от почвата към растенията. Редовната употреба на ХУМУС АКТИВ подобрява сорбционния капацитет на почвата, нейната структура и баланс.  Хумусните киселини (основна част на хумуса, които при естествени условия се образуват в продължение на стотици години) повишават почвеното плодородие. Те подобряват и водообмена и аерацията на почвите. При продължителната употреба на ХУМУС АКТИВ почвата може да се причисли към по-висок клас на качество. Прилагането на продукта върху растителни остатъци ускорява тяхното разлагане и превръщане в органична материя, която е храна за следваща култура.  


РЕЗУЛТАТИ: 

При растения, третирани с ХУМУС АКТИВ, се наблюдава по-обилен цъфтеж, с увеличено и изравнено и плододаване през целия беритбен период. Търговският вид на продукцията е много по-добър, а получените плодове са по-добре структурирани - по-здрави и устойчиви по време на тяхното съхранение и транспортиране. При ароматните и лечебни растения се отчита по-високо съдържание на етерично масло. Приложението му върху стърнище спомага за бързото и ефективно разграждане на растителните остатъци, ограничава се развитието на гъбни патогени в почвата, давайки по-чист старт на следващата култура. ХУМУС АКТИВ значително подобрява вкуса и качеството на получената крайна продукция, повишавайки съдържанието на витамини, захари, сухо вещество, протеини. 


ВАЖНО!!! ХУМУС АКТИВ  е приложим и в органичното земеделие и е абсолютно безвреден за околната среда! 


Страна на произход: Полша 

Дистрибутор: www.ekodarpol.bg

 

Нагоре