От разсада до добрата реколта с торовете Хумус Актив и Плонар Актив

10/04/2017

Високоефективните органични торове Хумус Актив и Плонар Актив дават отлични резултати при разсадопроизводството. Влагането им е изцяло съобразено с нуждите на растенията и използваната технология в дадено земеделско стопанство.

При разсадопроизводството, независимо дали е за етерични, зеленчукови или овощни растения, основната цел е отглеждането на здрав разсад, способен да се адаптира максимално бързо след разсаждане на полето.

Прилагането на Хумус Актив има много бърз и видим ефект върху кореновата система. В рамките на няколко дни се наблюдава израстване на нови хранещи корени. Добрата коренова система прави растенията по-устойчиви и адаптивни.

Основен момент на прилагане при разсадите е поливане на почвената смес преди сеитба, за да се осигури еднакво и дружно поникване на семената. След това Хумус Актив се прилага преди пикиране, което спомага за разрастването на кореновата система в кубчето и изваждането на цялата капсула. Така се избягва накъсването на корените.

Най-важното третиране с Хумус Актив обаче, е непосредствено преди излизане на полето, с което се гарантира успешно прихващане. Затова съветваме производителите да се уверят, че разсада е третиран с Хумус Актив по правилния начин.

Преминавайки на открито, грижите за растенията продълважават през цялата вегетация. Тук вече в схемата на торене се включва и гранулирания органичен тор Плонар Актив. Той е многокомпонентен продукт, който в съчетание с течния Хумус Актив осигурява висок добив и качествена продукция.

Например, ако отглеждате плодове и зеленчуци, получавате висока сладост на продукцията, добър търговски вид, по-ранно зреене. При етеричномаслени култури маслото е с много по-добри показатели и рандеманът от единица площ е по-висок.

Хумус Актив и Плонар Актив са универсални торове и дават много добри резултати при всяка култура. Ако все още не сте ги тествали – попитайте за тях или се свържете директно с нас, за да ви разкажем подробно как можете да подобрите реколтите си.

 

 

 

Нагоре