Маслодайни и технически култури

 Органичният течен тор и почвен подобрител "Хумус Актив" спомага за подобряване качеството и повишаване количеството на продукцията. Той възстановява структурата на почвата и освобождава блокираните в нея хранителни вещества. Растенията напредват в развитието си, стимулира се тяхната имунна система, а разходите за продукти за растителна защита намаляват. "Хумус Актив" може да се прилага самостоятелно, а в комбинация с "Плонар Актив" се постигат максимални резултати. Целулозоразграждащите бактерии и микроорганизми в "Хумус Актив" изчистват почвата, подготвяйки я за сеитба на маслодайни, технически и други култури.

 

За всеки един от предлаганите продукти, подробна информация ще откриете в раздел "Продукти", а начина, дозата и момента на приложение е различен, спрямо вид и състояние на култура и почва. Обърнете се към търговския ни консултант за вашия регион-точни координати ще намерите в раздел "Контакти".

Примерен план за приложение:

Наесен, преди сеитба на рапица и други технически култури, или пролетно, преди сеитба на слънчоглед, се прилага почвено третиране с 2 л./дка "Хумус Актив", разтворен в 30-50 л. вода. След 5-7 дни е необходимо да има последваща обработка (дисковане, култивиране и т.н.) за постигане на по-добра смесимост с почвата преди извършване на сеитбата.

През вегетацията се прилагат две листни третирания, с доза 0,5л/дка. Фазата, в която е препоръчително да се извършат, зависи от вида на културата.

След прибиране на реколтата в полетата се внасят 2 л./дка "Хумус Актив", разтворени в 30-50л. вода, като също третирането е последвано от обработка на почвата.

  "Плонар Актив" е гранулиран органичен тор, който представлява оптимална комбинация от органични съставки. 1 кг. "Плонар Актив" на практика ефективно замества 1 тон оборски тор. 

Той се прилага еднократно за цялата вегетация на растенията в доза 5 кг./дка. С цел по-равномерно разпределение на гранулите в зоната на кореновата система, "Плонар Актив" се внася с есенните плитки обработки, или пролетно. С употребата му количеството на минерални торове се намалява с 30-50%, в зависимост от състоянието на почвата, нейната запасеност с хранителни вещества и потребностите на конкретния вид растение. С нашия партньор "Екодарпол", Ви предлагаме възможност за извършване на почвен анализ в полската ни лаборатория, повече за който ще прочетете в раздел "Услуги".

 

Нагоре