Бобови култури

 Органичният течен тор и почвен подобрител "Хумус Актив" притежава сертификат за употреба в биологичното земеделие. Той спомага за подобряване качеството и повишаване количеството на продукцията; възстановява структурата на почвата и освобождава блокираните в нея хранителни вещества. Растенията напредват в развитието си и се стимулира тяхната имунна система. "Хумус Актив" може да се прилага самостоятелно, а в комбинация с "Плонар Актив", който също е биосертифициран тор, се постигат максимални резултати.

 

За всеки един от предлаганите продукти, подробна информация ще откриете в раздел "Продукти", а начина, дозата и момента на приложение е различен, спрямо вид и състояние на култура и почва. Обърнете се към търговския ни консултант за вашия регион-точни координати ще намерите в раздел "Контакти".

Примерен план за приложение:

Наесен се прилага почвено третиране с 2 л./дка "Хумус Актив", разтворени в 30-50 л. вода. След 5-7 дни е необходимо да има последваща обработка за постигане на по-добра смесимост с почвата и нейното подготвяне за сеитба през пролетта.

През вегетацията се прилагат едно или две листни третирания, с доза 0,5л/дка във фаза бутонизация при фасула.

"Плонар Актив" е гранулиран органичен тор, който представлява оптимална комбинация от органични съставки. 1 кг. "Плонар Актив" на практика ефективно замества 1 тон оборски тор. 

Той се прилага еднократно за цялата вегетация на растенията в доза 7-10 кг./дка. С цел по-равномерно разпределение на гранулите в зоната на кореновата система, "Плонар Актив" се внася с есенните плитки обработки, или пролетно. С употребата му количеството на минерални торове се намалява с 30-50%, в зависимост от състоянието на почвата, нейната запасеност с хранителни вещества и потребностите на конкретния вид растение. С нашия партньор "Екодарпол", Ви предлагаме възможност за извършване на почвен анализ в полската ни лаборатория, повече за който ще прочетете в раздел "Услуги".

 

Нагоре